12 Şubat 2014 Çarşamba

Bebeklere Aşı Yaptırmalı mı?

Aşı yaptırmak mı, yaptırmamak mı?
Bebeğimiz doğduğu andan itibaren aşılarla tanışıyor. Bu aşılar bir çok hastalıktan korurken içeriğindeki civa nedeniyle anne baba olan bizlerin aklını karıştırıyor, içine şüphe düşürüyor.
Her ne kadar Sağlık Bakanlığı Türkiye'deki aşıların içeriğinin kesinlikle zararlı olmadığını yazsa da bazı doktorların birbirinden farklı açıklamaları yaptırmak mı daha iyi yaptırmamak mı sorusunu düşündürüyor.

Teknik ayrıntılara girmek bu kadar doktor ve uzman varken bana düşmez. Ancak bizim durumumuzda olan anne babalarla fikirlerimi paylaşabilirim sadece.

Civa aslında her birimizin hayatımız boyunca maruz kalacağı bir madde. Sadece civa mı peki çocuğumuza zarar veriyor? Madem bu kadar ince, hassas düşünüyoruz o zaman şunu da düşünmek gerekiyor; kaldı ki aşı yaptırmadık civadan koruduk, ya bebeklerin o daha gelişimini tamamlamamış beyinlerini etrafımızdaki radyasyondan telefonlardan, televizyonlardan, çamaşır bulaşık makinalarından koruyabiliyor muyuz? Bebeklerimizin olduğu odaya cep telefonu ile giriyor muyuz?

Cep telefonunun sadece uçak modunda olması bile yetmiyor pilinin dahi çıkarılmış olması gerekiyor! (artık siz düşünün nasıl bir radyasyon kaynağı), çok masum görünen çamaşır makinalarının sıkma sırasındaki yaydığı radyasyon? ya televizyon? yaydığı radyasyon bir yana göz sağlığı, beyin gelişimini nasıl olumsuz etkiliyor bunun bilincinde miyiz? Ya sigara içen anne babalar? Evde, balkonda, bahçede, dışarıda sigara içmek sadece kendinizi rahattığınız bir yol...Bebeğinize verdiğiniz nikotinli her nefes onun küçücük ciğerlerinde ne büyük zehir dolduruyor bunun farkında mıyız!

Aşılardaki civayı düşünürken bunları da düşünmemiz gerek ki gerçek duyarlılığımızı ortaya çıkaralım...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder